About

barbara-colle-de-kleurenthrillerLeuk Nieuws
2016/2017 werk ik aan het project De Kleurenthriller | Spannende verhalen verteld met kleurcontrasten. Op uitnodiging van het Bauhaus-Archiv werk ik aan dit project in Berlijn.

Het ontwerpend onderzoek De Kleurenthriller is mede mogelijk door steun van Stimuleringsfonds Creatieve Industrie (Creative Industries Fund NL).

Stimuleringsfonds creatieve industrie

 

 

Barbara Collé

barbara-colle-amsterdamSinds 2007 run ik mijn eigen studio. Ik heb een voorkeur voor ontwerpen waarin tijd een rol speelt zoals fotoboeken. Alles waar ik maar kan denken: eerst zie je dit en dan pas dat. Het gaat om het spel tussen de visie op het onderwerp en de spanningsboog van het verhaal. Als het even kan zet ik een cliffhanger in.

Dat laatste komt misschien doordat ik naast grafisch ontwerper ook schrijver ben. Ik ben Neerlandica en heb ervaring als dialoog & scène schrijver voor televisieseries en animaties. Ook schrijf ik columns over beeldverhalen en filosofie. Sinds 2001 werk ik als freelance scenario- en tekstschrijver en sinds 2013 blog ik voor bedrijven.

Ik haalde mijn masters in Argumentatietheorie & Retorica en Filosofie (Wijsbegeerte) aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna deed ik nog de kunstacademie KABK (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten) in Den Haag.