Essays over kleur

Is kleur ooit tastbaar? Zijn er kleuren die we niet alleen zien, maar die ook onze andere zintuigen aanspreken zoals onze reuk- en tastzin?

uit: De kleur van intimtiteit, 2021 Mister Motley Magazine.

Het essay blijkt voor mij keer op keer een goede manier om de ervaring van kleur te ondergaan en te onderzoeken. Mijn werk is o.a. gepubliceerd door Mister Motley Magazine, De Gids/DIG, ArtEZ University of Arts, De Nederlandse Boekengids, Dordrechts Museum, Kunstvlaai Amsterdam.

Heb je interesse in een essay over kleur, neem dan contact met me op.
Contact: studio[at]barbaracolle[.]nl

kleur-intimiteit

Serie: De kleur van…

In samenwerking met Mister Motley magazine schrijf ik essays over kleur aan de hand van een actueel onderwerp. Over de kleur van droogte, de kleur van intimiteit of de kleur van somberte.

Mister Motley vanaf 2020 tot heden.

Barbara-Colle-to-be-red-01

Rood zijn

Dit essay is onderdeel van het ArtEZ Studium Generale programma LAND: over klimaatafbraak, eigendom, territorium en kolonialisme. In deze bijdrage licht ik het visuele onderwerp kleur uit en verbeeld daarmee de mogelijkheid van een andere relatie met onze omgeving.

dNBg-Barbara-Colle-2020-02

Als kleur ontbreekt

Voor de Nederlandse Boekengids dNBg, schreef ik een essay over kleurverlangen. Over de bundel Black van Alain Badiou, The White Book van Han Kang en Kleuren van Ted van Lieshout.

Ervaring-kleurrelaties-mister-motley

Serie over kleurrelaties en -contrasten

Kleuren beïnvloeden ons waar we bij staan. Ik onderzoek in deze vierdelige essay-serie hoe kleuren ons opzuigen en achterlaten in het ontastbare. In 2019 door Mister Motley gepubliceerd.

barbara-colle-dordrechtsmuseum-complementaire-kleuren

Over de kleuren van Kees Verwey

Voor de catalogus voor de Kees Verwey tentoonstelling in het Dordrechts Museum schreef ik een essay over kleuren die elkaar roepen, net zo lang tot de ander verschijnt.

Published
Categorised as Essays