Her-publicatie van mijn kleurstuk over de kleur grijs in werk van o.a. Chantal Akerman

chantal-akerman-barbara-collé-04

‘Vandaag her-publiceren we een artikel, geschreven door Barbara Collé, over ‘het grijs van de Holocaust’. Ze kijkt daarin o.a. naar het werk ‘News from Home’ van Chantal Akerman uit 1976. Deze ‘liefdesbrieven uit New York’ stuurt Akerman naar haar moeder die zelf Brussel nooit verlaat. De film toont scènes van lege New Yorkse straten en Manhattan vanaf het water in een grijze mist.’

Mister Motley Magazine, 4 mei 2021.
chantal-akerman_now

‘Akerman filmt de wereld die haar moeder nooit zou betreden. Ze bekijkt alles met de intense blik van iemand die probeert te leven voor twee.’

chantal-akerman-barbara-collé-03

Vorig jaar schreef ik voor Mister Motley Magazine op 4 mei een essay over kleur in kunst over de Holocaust. Het was een belangrijk stuk voor mij. Door het onderwerp hing er nogal wat vanaf. Was het mogelijk om het onderwerp kleur eraan te verbinden?

Juist doordat er iets op het spel stond moest ik het dit keer wel persoonlijk aanpakken. Met deze opdracht heeft de redactie van Mister Motley mijn werk geholpen zich te ontwikkelen. Vanaf dit stuk zijn mijn essays en verhalen over kleur persoonlijker geworden en tegelijk ook relevanter voor lezers, zo blijkt uit de geweldige reacties die ik ontvang.

Met bijzonder veel dank aan mijn redacteur bij Mister Motley: schrijver Maurits de Bruijn.

chantal-akerman-barbara-collé-01
chantal-akerman-barbara-collé-05

Chantal Akerman, My Mother Laughs. Silver Press, 2013.

Published
Categorised as Blog