Artist in Residence Knust / AGA LAB

Deze zomer ben ik Artist in Residence bij AGA LAB/Knust Press in Amsterdam. Ik ga vol in Riso print. De kleurscenes uit de kleurenthriller ‘Ons misschien geen morgen wacht’ ga ik omzetten van gekleurd papier naar lagen transparante inkt.

‘Tijdens AIR wil ik mijn kleurenthriller als uitgangspunt nemen. Als ik de scenes en het scenario verbeeld met Riso, zullen de kleuren door de transparante inkt anders zijn, waardoor ook de kleuren met elkaar in een andere relatie zullen staan en de veranderde kleurspanning ons een andere ervaring zal opleveren.’

‘Deze nieuwe kleuren zullen het verhaal veranderen. Sommige scenes zullen misschien verdwijnen terwijl andere veel levendiger en langer zullen worden. Ik ben heel benieuwd wat dus de specifieke Riso kleuren en de manier van print, zal veranderen en toevoegen aan het verhaal.’

Expositie AGA Lab

De residentie wordt afgesloten met een expositie op donderdag 13 september 2020 samen met mijn partner in crime ZEDZ. Via deze link kun je een aantal foto’s bekijken van de expositie.

Uitgangspunt residency

Ik wil me in dit onderzoek laten leiden door de specifieke kenmerken van Riso: Hoe kan ik verschillende tinten zwart maken? Hoe mengen de kleuren? (De eindscène bestaat uit De dageraad die aan de horizon tevoorschijn komt: menging van neonroze, roze en geel > oranje.)


Met bijzonder veel dank voor de gastvrijheid van AGA Lab en Knust Press. Via onderstaande links kun je meer lezen:

AGA LAB  >>

Knust Press / Extrapool in Nijmegen >>


Published
Categorised as Blog