Bij de 10 van 2020

mister-motley-de-tien-van-2020
Eliasson-Green-river-198-iceland

Het einde van 2020 staat op de stoep. Mister Motley blikt de komende dagen terug met 10 artikelen die in 2020 zijn gepubliceerd.

Vandaag herpubliceerde Mister Motley mijn onderzoek naar de zomerse droogte die zich ook dit jaar wreekte. Aan de hand van het werk van Vermeer, Gal Weinstein, Arja Hop en Peter Svenson, Olafur Eliasson en Peter Funch beantwoord ik welke kleur we aan die dorheid kunnen koppelen.

Ik pas geregeld op een huis dat uitkijkt op een groot grasveld. Ik zit graag met mijn stoel in de erker om alle gasten van het gras gade te slaan. De honden, de spelende kinderen en de mensen op kleedjes. De grappigste gasten van het gras vind ik de meeuwen. Ze stampen op het gras om wormen omhoog te lokken. Afgelopen zomer waren alle gasten er behalve de meeuwen. Op verdord, geel gras kun je nog voetballen of picknicken, maar wormen foppen door regengeluid te simuleren lukte deze zomer geen enkele vogel.

Published
Categorised as Blog