Mister Motley publiceert mijn serie over de ervaring van kleurrelaties

mister-motley-kleurrelaties-serie

Mister Motley Magazine zal mijn vierdelige serie publiceren

Een video-essay over de ervaring van het koud-warm kleurcontrast

Ik heb net een heel leuk gesprek gehad met Lieneke Hulshof, de hoofdredacteur van Mister Motley magazine. Zij wil graag mijn serie over de kleurrelaties publiceren. Ben echt zo blij dat de stukken hier terecht komen omdat het tijdschrift door kunstenaars wordt gelezen, precies de mensen voor wie ik het schrijf.

De kleurrelaties zijn gebaseerd op de zeven kleurcontrasten die Johannes Itten in zijn kleurenleer heeft benoemd. Ik moet er dus van de zeven vier kiezen. Het worden zeker het koud-warm kleurcontrast en het licht-donker kleurcontrast. Maar over drie en vier ben ik nog niet zeker. Het kwaliteits kleurcontrast misschien? Of het simultaan?

Benieuwd wat de serie uiteindelijk is geworden? Lees alle bijdrages via onderstaande link

Published
Categorised as Blog